Du är här: Försäljning > Order > Leveransplan / EDI-import > Färgkoder i orderraderna

Färgkoder i orderraderna

För att förtydliga för användaren huruvida en importerad orderrad är korrekt och kan godkännas, visas lite olika färgkoder på orderraderna. En orderrad som inte är korrekt kan inte godkännas som skarp orderrad.

Gult Artikelnummer

Fältet visas i gult om det är problem på orderraden. Oftast beroende på en odefinierad artikel eller kund i systemet.

Mörkgrått artikelnummer

Fältet visas i mörkgrått. Detta betyder att artikeln finns i MONITOR, men är inte godkänd för import till denna kund. Detta styrs med parametern Spärr import EDI om ej kund/art, under knappen Ext. Info på fliken Information i rutin Uppdatering kunder. För att vara godkänd måste en koppling finnas till denna kund, under Kundkopplingar på fliken Försäljning i Uppdatering artiklar, för det artikelnummer som importeras. Något referensnummer behöver då inte fyllas i på raden utan det räcker med att kopplingen finns.

Rött Ordernummer

Ett låst "eget" ordernummer visas med röda siffror i vänstra kolumnen i tabellen. Detta kan återställas med höger musknapp om ordern skulle bli frisläppt av den som håller den.

Gult Ordernummer

Fältet visas i gul färg och har inte heller något ordernummer. Detta är en varning att en ny order kommer att skapas på denna kund/artikel-kombination (ingen befintlig order hittades i systemet).

Röd Ny Period

Ny period visas med röda siffror om ledtiden för artikeln (enligt definition i systemet) inte räcker.

Ljus-mossgrön Ny plan

Fältet visas i en ljus mossgrön färg om kunden i leveransplanen har markerat denna orderrad som "flyttat släp" eller "nytt extra avrop".

Ljusblå Ny plan och Avdrag

Fälten visas i ljusblå färg. Antalet på denna orderrad har justerats ned av systemet, beroende på att kunden har beställt ett antal som redan utlevererats.

Rött Utlevererat antal

Utlevererat antal visas med röda siffror om jämförelsen mellan antal på mottagen och avsänd följesedel inte stämmer överens enligt följesedelsinformationen i orderhuvudet.

Blågrön text på rader

Orderrader med tillverkningsstatus (T) > 1 visar all text/siffror i blågrönt. De olika tillverkningsstatus som finns är detsamma som Radstatus under Extra radinformation på en vanlig kundorder i MONITOR.

Lila Ack. diff

Negativt värde visas i fältet med lila färg för orderrader med mindre antal beställt i jämförelse med tidigare motsvarande orderrad.