Du är här: Försäljning > Servicehantering > Avrapportera serviceorder > Fliken Rader

Fliken Rader

När en serviceorder har valts i rutin Avrapportering serviceorder visas fliken Rader och frågan Föreslå hela ordern som avrapporterad? visas. Om Ja väljs, så dras artiklar från lagersaldot, ordern färdigrapporteras med det planerade antalet att fakturera.

Om istället Nej väljs när frågan Föreslå hela ordern som avrapporterad? visas, får antal att avrapportera och verklig leveransperiod anges manuellt på de orderrader som ska del- eller färdigrapporteras. Då går det också att markera att hela antalet ska rapporteras eller att hela restantalet på en rad ska makuleras.

Oavsett vilket val som gjordes, så går det att lägga till orderrader för t.ex. material och avrapportera dessa separat med en knapp i nedre delen av fliken.

Efter att serviceordern del- eller färdigrapporterats med Spara tänds fliken Servicerapport och det dokumentet kan skrivas ut. Servicerapporten kan även skrivas ut i rutinen Utskrift servicerapport.