Du är här: Försäljning > Servicehantering > Registrera serviceorder > Fönstret Resursplanering

Fönstret Resursplanering

Under knappen Tillgängliga servicetekniker finns fönstret Resursplanering. I den vänstra delen av fönstret väljs servicetekniker till serviceordern. Fler än en servicetekniker kan väljas till en serviceorder, förvalt är ingen servicertekniker vald.

Längst upp visas vilken serviceorder det gäller. Orderns start- och färdigdatum, start- och färdigtidpunkt samt tidsåtgång visas, men går att ändra här. En kontroll av tillgänglighet utifrån dessa uppgifter görs mot serviceteknikernas tillgänglighet. Under kolumnen Tillgänglighet visas en text plus en bakgrundsfärg som beskriver varje serviceteknikers tillgänglighet för valt datumintervall.

Med knappen i kolumnen K går det att se varje anställd* serviceteknikers kalenderöversikt. Genom att hålla muspekaren över knappen visar en s.k. "tooltip" serviceteknikerns schemanummer.

Under Välj markeras den/de servicetekniker som ska utföra serviceordern.

I högra delen av fönstret går det att se en planeringsbild som veckoöversikt för markerad servicetekniker. Här går det att se information om serviceteknikern samt alla serviceorder. Beroende på status på en serviceorder visas den med olika bakgrundsfärger i planeringsbilden.

Längst upp under Ta med går det att välja att ta med serviceorder med status Registrerad, Utskriven, Utdelad, Ankommit, Pågående och Planerad frånvaro. För anställda servicetekniker är det relevant att även ta med Planerad frånvaro (från deras kalender). Förvalt är alla alternativ markerade.

Det går att välja att även visa helgdagar i planeringsbilden. Det går att byta det datum som veckoöversikten ska starta på samt datumformat.

Genom att hålla muspekaren över en serviceorder i planeringsbilden visar en tooltip information om ordern samt serviceteknikerns namn och anställningsnummer.

Längst ned i planeringsbilden går det att se släp och horisont i timmar samt veckonummer i formatet ÅÅVV för den vecka som översikten startar på.

Genom att dra i fönstret går det att ändra storlek på det.

* Modulen Verkstadsinformation krävs eftersom anställningsregistret, registrerade kalendrar och scheman används för detta.