Du är här: Försäljning > Utleverans > Avisering > Aviseringstyp

Aviseringstyp

Här väljs vilken aviseringstyp som ska skrivas ut och skickas. Det går också att välja om det är en återavisering som ska göras. Varje val beskrivs nedan. Ytterligare information om de olika alternativen finns under Utskriftsexempel.

Godsinformation till godsmottagare

Ska avisering av godsinfo skickas till godsmottagare markeras detta val. Detta val aktiverar fliken Godsinformation.

Sändningsinformation till speditör

Ska avisering av sändningsinfo skickas till speditör markeras detta val. Detta val aktiverar fliken Sändningsinformation. Avisering till Schenker med Apport/WebTA stödjer Top (Utrikes) och Top10 (Inrikes).

Vid avisering av utrikestransporter finns även uppgifter om PICKUP och DELIVERY-adresser med i EDI-filen till Apport.

Avisering av DHL sändningar via Fradok grupperas utgående från Sender och Receiver ID. Detta gör det möjligt för DHL att gruppera sändningarna så att Mantlade sändningar kan utföras.

Tullinformationsexport

Detta är en tilläggsfunktion. Detta val aktiverar fliken Tullinformation. Från den fliken går det att exportera tulldata till en fil som sedan kan hämtas in i ett tulldatasystem (externt program).

För samtliga aviseringstyper visas ett meddelande då avisering är genomförd. Meddelandet ser lite olika ut för de olika aviseringstyperna. Förvalt är Visa alltid detta meddelande. Det går att välja bort att visa meddelandet.