Du är här: Försäljning > Utleverans > Utskrift pallflagga > Allmänt om Utskrift pallflagga - Försäljning

Allmänt om Utskrift pallflagga

Vad skrivs ut i denna rutin?

I denna rutin går det att skriva ut olika pallflaggor att fästa på/bifoga utlevererat gods eller emballage innan det skickas till mottagaren.

Det finns två olika format på pallflaggor: Den som kallas "Pallflagga" är i A4 liggande och den som kallas "Etikett" är i A5 liggande (halv A4). I övrigt ser pallflagga och etikett identiskt lika ut med samma information.

Det går att skriva ut pallflaggor för utlevererat gods. Det är alltså endast artiklar på kundorder som är del- eller slutlevererade (order med status 5-9) som det går att skriva ut pallflagga för.

Det går välja att antal per kolli förvalt ska skrivas ut på alla pallflaggor.

Förvald skrivare kan i denna rutin ställas in per användare i rutin Användare. Det är i fältet Special 2 som en förvald skrivare kan anges för utskrift av pallflagga.

Hantering av fönster

Fönstret i denna rutin består av två delar. I den vänstra delen av fönstret selekteras utskrift genom ett intervall av ordernummer, kundkod, följesedelnummer, verklig utleveransperiod eller artikelnummer. Om dessa fält lämnas tomma kommer pallflaggor för samtliga del-eller slutlevererade order att skrivas ut.

Genom att välja "Preliminärt urval" under Fönsterfunktioner öppnas den högra delen av fönstret. Här går det då att manuellt ange antal per kolli, hur många ex. som ska skrivas ut samt avmarkera om pallflagga inte ska skrivas ut. I detta läge går det även att förhandsgranska utskrift. Pallflaggan går att e-posta.

Se utskriftsexempel på Pallflagga.