Du är här: Försäljning > Utleverans > Utskrift speditionsdokument > Skapa sändningsmall

Skapa sändningsmall

Här går att skapa en sändningsmall som kopplas till ett leveranssätt.

1. Skapa en mall genom att utgå från en ny sändning och ange ett namn på mallen i fältet Sändningsnr. Det går även att ange text här.

2. Välj speditör för mallen i fältet Speditör.
  3. Markera önskade ytterligare Speditionsdokument som SIS eller CMR fraktsedel eller Extra information om det ska ingå i mallen.
  4. Ange Transportdatum långt fram i tiden (20 år eller liknande), för att inte riskera att radera mallar vid rensning av fraktsedlar i rutinen Rensningsrutiner i Systemvård.

5. Gör de inställningar och ange de texter under respektive flik för speditionsdokumenteten, som ska finnas på mallen. Tag bort informationen i fält som ska uppdateras på normalt sätt då en ny sändning senare skapas på mallen, t.ex. godsavsändaradress, osv.
  6. Spara sedan mallen med Spara under Fönsterfunktioner.
  7. Välj mallen i kolumnen Sändningsmall på fliken Leveranssätt i rutinen Villkor i Systemvård.