Du är här: Inköp > Artiklar > Uppdatering artiklar - Inköp > Inleverans

Inleverans

Mottagningskontroll

Välj om artikeln ska mottagningskontrolleras vid inleverans. Förvalt är Nej. Utan mottagningskontroll läggs artikeln direkt till lager vid inleveransrapporteringen.

Om Ja är valt läggs artikeln i ett register för mottagningskontroll vid inleverans. Rutinen Lista mottagningskontroll visar vad som är inlevererat men ej mottagningskontrollerat. Vid rapportering efter kontroll i rutin Rapportera mottagningskontroll läggs det godkända antalet till lager och uppdaterar lagersaldot.

Om Intervall är valt kommer mottagningskontroll att ske enligt det intervall som finns angivet på knappen Kontr. på leverantörskopplingen. Rutinen Lista mottagningskontroll visar vad som är inlevererat men ej mottagningskontrollerat. Vid rapportering efter kontroll i rutin Rapportera mottagningskontroll läggs det godkända antalet till lager och uppdaterar lagersaldot.

Notera att mottagningskontroll på leverantören överstyr mottagningskontroll angiven på artikeln.

Knappen Instruktion

Om Mottagningskontroll är satt till Ja aktiveras denna knapp. Här går det då att skriva in texter eller instruktioner till mottagningskontrollen för artikeln. Om tilläggsfunktionen Dokumenthantering är installerad visas knappen Dokumentvisning och där går det också att koppla externa dokument, t.ex. kontrollformulär. De kopplade dokumenten kan markeras med automatisk utskrift. Dessa kopplade dokument kan sedan automatiskt skrivas ut i vid inleverans i rutinen Inleveransrappportering.