Du är här: Inköp > Förfrågan > Registrera förfrågan > Fliken Huvud

Fliken Huvud

I fliken Huvud registreras generella uppgifter som adresser, referenser, villkor, etc. Samtliga uppgifter i detta fönster kan temporärt ändras för en befintlig offert.

De uppgifter som kan anges i förfråganhuvudet är följande:

Knappen Fritext används för att göra noteringar angående denna förfrågan, såsom telefonanteckningar. Om dokumenthantering ingår i systemet kan även externa filer kopplas till förfrågan.

Knappen Order används då en förfrågan accepterats och en inköpsorder ska skapas av förfrågan.

Längst ned i fönstret går det att se när förfrågan skapades och av vem. Likaså visas motsvarande uppgifter om förfrågan har ändrats. Knappen Kommentar aktiveras om en kommentar är kopplad till vald leverantör. I det kommentarsfönstret går det dock inte att göra uppdateringar.

Under Informationsmenyn på höger musknapp går det att länka sig till Uppdatering leverantörer för vald leverantör på förfrågan, för att kunna göra ändringar på den leverantören.

I fliken Rader går det att se förfråganraderna. Det går även att använda tangent Alt+R, eller välja Till Orderrader under Visa på Fönstermenyn för att komma till den fliken.