Du är här: Inköp > Inleverans > Rapportera mottagningskontroll > Rubrikrad

Rubrikrad

På rubrikraden överst anges eller väljs ett Ordernummer med delnummer till höger. När delnumret visas i kursiv fet stil finns flera inleveranser (delnummer) på ordern. I rullgardinsmenyn som då finns i fältet Delnummer går det att välja vilken delleverans som ska kontrolleras.

Som information visas sedan Leverantörskod och Leverantörsnamn för inköpsordern. Under knappen Instruktion går det se instruktioner angivna på leverantören och eventuella kopplade dokument under dokumentvisningsknappen till höger om denna. Under rubriken Denna rapportering anges Vår referens dvs. den person som rapporterat denna mottagningskontroll.

När ordernummer hämtats upp visas på fliken Rader alla orderraderna i ordern, samt ett fönster där det går att välja att Markera hela ordern som kontrollrapporterad.

Observera att det endast är order som ska mottagningskontrolleras och som är helt eller delvis inleveransrapporterade som visas i fönstret.

När rapporteringen är gjord tänds fliken Pallflagga och det går att skriva ut pallflaggor till artiklarna. Om information om ordern behöver kontrolleras visas denna information på fliken Huvud.

Längst till höger på rubrikraden visas en pratbubbla om det finns ett meddelande registrerat på leverantören i rutinen Uppdatering leverantörer. Meddelandet öppnas när leverantörskoden anges, men det går att öppna och läsa meddelandet igen genom att trycka på pratbubblan.