Du är här: Inköp > Leverantörer > Uppdatering leverantörer > Bankavgift

Bankavgift

Om detta val markeras går det att ange en specifik bankavgift för denna leverantör i fältet till höger. En leverantörsspecifik bankavgift överstyr förvald bankavgift som kan anges med systemparameter Grundbelopp för bankavgift vid utbetalning, under Utbetalning på fliken Inköp i Systeminställningar.

Vid registrering av utbetalningar i rutin Utbetalning används knappen Hämta grundavgift om förvald bankavgift ska användas. Denna bankavgift fylls då i automatiskt.

Det går även att ange ett särskilt konto för bankavgift på denna leverantör, om bankavgiften ska bokas på ett annat konto än standardkontot. Det anges med parametern Bankavgift under Undantag Standardkonton på fliken Information.