Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > A contoutbetalningar / omföringar > Bankavgift

Bankavgift

Om en bankavgift debiterades vid utbetalningen ska denna avgift anges i detta fält. Kontering av bankavgiften bokas automatiskt på bokföringsordern. För att rätt konto för bankavgift ska konteras, kontrollera i rutin Kontoplan / Standardkonton i Systemvård.

Bankavgiften kan registreras i samma valuta som på fakturan eller i företagsvalutan. Notera att om fakturan är utfärdad i företagsvalutan är det inte möjligt att välja någon valutakod för bankavgift.

Bankavgift finns bara vid Betalsätt BG/PG/KA.