Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Attestera leverantörsfakturor > Kontering och attestering

Kontering och attestering

I den nedre delen av fönstret görs kontering och attestering av en faktura. I fälten Konto, Kst, Kb och Projekt går det att trycka F4 för att söka i kontoplanen. Kontobenämning visas i fältet Benämning.

Plustangenten (+) på tangentbordet kan användas för att automatiskt kontera resterande belopp då man befinner sig i fälten Debet och Kredit.

I fältet Attest längst till höger går det att använda plustangenten eller dubbelklick för att sätta attestsignatur (lika med användarnamn) på konteringsraden.

Ny rad sätts in i konteringsrutan med Enter, då markören står i fältet Attest. Med Enter hoppar markören även över de gråa fälten på en konteringsrad. Det går att radera konteringsrad med Radera under Fönsterfunktioner.

Faktura med preliminärkopplade inköpsorderrader

Om det finns preliminärkopplade inköpsorderrader till en faktura, går det att se inköpsordernummer, artikelnummer, inlevererat antal, orderpris, à-pris, rabatt och belopp (antal x à-pris). Förutom kontering och attest går det att ändra à-pris eller belopp samt rabatt. Debet och Kredit finns inte på konteringsrader med inköpsorder.

Det går inte att radera konteringsrader som innehåller inköpsorder, men det går att lägga till konteringsrader.

Under Informationsmenyn på höger musknapp går det att välja Inköpsorder för att komma direkt till Registrera inköpsorder för aktuell inköpsorderrad på konteringsraden. Det går även att välja Uppdatera priser för att uppdatera standardpriser, osv. för aktuell artikel på konteringsraden.