Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Leverantörsreskontralista > Avstämning av leverantörsskuldkonto

Avstämning av leverantörsskuldkonto

För att stämma av leverantörsskuldkontot ska följande grupperingar och val göras i rutinen Leverantörsreskontralista.

1. Gruppera på Leverantörsskuldkonto. Lämnas fälten tomma och det finns en diff, så visas de konton det diffar på i listan. Det går givetvis att ange ett konto eller ett intervall av konton.
  2. Välj visa Obetalda.
  3. Välj önskat avstämningsdatum i fältet Reskontradatum.
  4. Välj om valutan ska räknas om. Förvalt alternativ är Registrerad kurs.
  5. Välj listtyp Enbart summa.
  6. Markera Avstämning mot huvudbok. Då görs en jämförelse mellan saldot (restvärdet) i reskontran jämfört med saldot på kontot i huvudboken. Om det är differens mellan reskontra och huvudbok finns möjlighet att länka till en avstämningsfunktion som gör en avstämning av reskontran mot huvudboken dag för dag.

Avstämning av leverantörsskuldkonto.

Om det finns en diff, klicka på förstoringsglaset för att se vilka dagar reskontran diffar mot huvudboken.

Genom att klicka på knappen med förstoringsglaset kan diffen spåras.