Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Registrera leverantörsfakturor > Knappen Inventarie

Knappen Inventarie

Med redovisningsmodulens tilläggsfunktion Anläggningsregister installerad finns möjlighet att förenkla löpande registrering av nya inventarier.

Efter att aktuell faktura konterats i fönstret Definitivboka tänds knappen Inventarie. Genom att då trycka på denna knapp öppnas automatiskt rutin Registrera anläggningsobjekt. Vissa uppgifter om objektet kommer att med automatik fyllas utifrån de fakturauppgifter som registrerats, t.ex. leverantör, löpnummer, anskaffningsvärde m.m.

Glöm dock inte att spara själva fakturan efter att anläggningsobjektet registrerats.

Om leverantörsfakturor definitivbokas mot ett anläggningskonto hoppar programmet automatiskt över till Registrera anläggningsobjekt.

Om leverantörsfakturan är kopplad mot en inköpsorder och fakturaunderlaget är konterat mot ett inventariekonto öppnas fönstret Registrera anläggningsobjekt.