Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Utbetalning > Konto

Konto

Här går det att ange vilket konto betalningarna ska bokföras på. Förvalt konto hämtas från tabellen Standardkonton. Detta kan vara användbart när olika konton i kontoplanen används för betalningar, beroende på vilken valuta betalningen registreras i. Om kontot har spec/kvantitet aktiverat och är kopplat mot en valuta visas en varning om valutan på utbetalningen inte överensstämmer med valutan på kontot.

Genom att klicka på knappen K öppnas en konteringsruta där det vid behov går att ändra kostnadsställe, kostnadsbärare och projekt.