Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Utskrift utbetalningsjournal / bokföringsorder > Utskriftsexempel

Utskriftsexempel

Här visas exempel och kommentarer för de två olika alternativ av journalen som finns att välja, med och utan transaktioner. Efter journalen skrivs en summerad bokföringsorder ut.

ClosedMed transaktionsrader

På utbetalningsjournalen visas längst upp på varje faktura Löpnummer, Typ, Leverantörskod, Leverantörsnamn, Betalsätt, Datum, Utbetalt belopp samt Leverantörsfakturanummer. Under dessa uppgifter visas för varje löpnummer, transaktionsrader med fakturans kontering. Utländsk valuta kan visas i listan. Längst upp på journalen visas förutom Journalnummer även Verifikatationsnummerserie om journalen är integrerad till redovisningen.

Exempel på utbetalningsjournal med transaktionsrader.

ClosedUtan transaktionsrader

På utbetalningsjournalen visas för varje betalning, Löpnummer, Typ, Leverantörskod, Leverantörsnamn, Betalningssätt, Datum, Utbetalt belopp samt Leverantörsfakturanummer. Längst ned visas en totalsummering av utbetalningarna.

Exempel på utbetalningsjournal utan transaktionsrader.

ClosedSummerad bokföringsorder

Den summerade bokföringsordern visar journalens konteringar summerat per konto. Utländsk valuta kan visas på bokföringsordern. Längst upp visas även Journalnummer, Verifikationsnummerserie, Verifikationsdatum samt Verifikationsnummer.

För att nollställa journalen vid läge Lista bildskärm, tryck på knappen Sistahelp0164.gif.

Exempel på Summerad bokföringsorder.