Du är här: Inköp > Order > Order / EDI-import > Allmänt om Order / EDI-import

Allmänt om Order / EDI-import

Varför denna rutin?

Denna rutin är en tilläggsfunktion i MONITOR. Rutinen används för att importera inköpsorder som kommit från leverantör via EDI-meddelande (ORDERS). Den tillämpas i huvudsak då leverantörer bevakar våra behov i ett artikelsortiment.

Rutinen består överst av ett orderhuvud där det går att välja att importera inköpsorder eller välja att hämta upp ett befintligt ordernummer i systemet. Längre ned finns orderrader som visar samtliga rader som importerats eller rader i den befintliga order som hämtats upp.

Det går att använda Ctrl+C för att kopiera leverantörskod, artikelnummer, m.m.

Innan EDI-importen kan tas i bruk måste systemet konfigureras för detta och eventuell EDI-brygga installeras. Dessutom måste leverantören tillämpa EDI vid orderläggning av kundorder till oss. Läs mer om EDI i handboken Tillämpningar.