Du är här: Inköp > Order > Registrera inköpsorder > Delfakturarader

Delfakturarader

I betalningsplanen på en inköpsorder representerar varje rad en delfaktura.

Nummer

Nummer anger en delfakturas ordning i betalningsplanen, dvs. delfakturan på rad nr 1 skickas först osv. Det finns även en färgkodning i denna kolumn enligt nedan:

Delfakturatyp

Delfakturatyp anger vad det är för typ av faktura:

Det går att ange valfritt antal delfakturor. Den begränsning som finns är att det enbart går att ha en delfaktura av typen Leverans, dessutom måste det finnas en sådan delfaktura. Order utan delfaktura av typen Leverans går ej att spara.

Tjänstekod

Tjänstekod kopplas till respektive delfaktura. Tjänstekoden kommer att gälla som fakturarad då fakturaunderlaget frisläpps (dock ej på leveransfakturan).

Benämning

Benämning beskriver namn på tjänstekoden. Förvalt är det den som är angiven på tjänstekoden, men går att ändra här.

Belopp

Belopp anger det delbelopp som ska faktureras. Ändras beloppet så ändras procentsatsen automatiskt.

Procent

Procent anger hur stor andel av ordervärdet i procent som ska faktureras. Ändras procentsatsen så ändras beloppet automatiskt.

Fakturaperiod

Fakturaperiod anger ett planerat faktureringsdatum för delfakturan. Fakturaperiod kan användas i ett urval i en lista på vad som ska fakturaregistreras.

Konto

Konto anger det konto som delfakturan ska konteras på. Med knappen K till höger om kolumnen Konto går det ange kontering i ett fönster.