Du är här: Inköp > Order > Registrera inköpsorder > Knappen Ändringslogg

Knappen Ändringslogg

Om loggning av ändringar är aktiverad i rutin Val av loggning under menyn Skrivare / Användare i Systemvård, är knappen Ändringslogg aktiv. I ett fönster under denna knapp går det då att se vad som blivit ändrat på inköpsordern. Om en post blivit raderad så går det inte att se information om det här, istället används då rutin Lista borttagen data i Systemvård.

I fönstret går det att se av vem och när en ändring skett, samt vad som ändrats. Det går att se vilka fältvärden som ändrats, med värde före och efter ändring. En identifierare visas när ett fältvärde kan ändras från flera olika håll. Är ett sådant fältvärde ändrat visar identifieraren varifrån ändringen skett.

Det går att sätta filter så bara ändringslogg för ett visst ändrat fält selekteras. Det är användbart om det skett många ändringar i olika fält, då går det enbart att se ändringarna i det selekterade fältet.