Du är här: Inköp > Order > Utskrift leveransplan > Parametrar för utskrift

Parametrar för utskrift

I nedre delen av fönstret finns några parametrar för utskrift av leveransplan, som beskrivs nedan.

Vår referens

Välj vilken person som ska vara vår referens för leveransplanen. Vår referens skrivs ut i huvudet på leveransplanen.

Artikelvis utskrift

Väljs detta alternativ skrivs en leveransplan ut för varje artikel. Tänk på att detta alternativ ger ett e-postmeddelande med en pdf-fil och xml-fil per artikel.

Sorterat på Artikel

Väljs detta alternativ skrivs en leveransplan ut per leverantör. Finns flera artiklar på en leveransplan kommer dessa med på utskriften. Detta alternativ ger ett e-psotmeddelande med en pdf-fil och en xml-fil innehållande flera artiklar.

Endast förmarkerade artiklar

Väljs detta alternativ skrivs leveransplan ut endast för artiklar som har en leverantörskoppling med alternativet Levplan blankett satt i fältet Export av leveransplan.

Endast artiklar med order eller prognos

Väljs detta alternativ tas artiklar med som har inköpsorder eller prognoser i form av inköpsorderförslag. Utan detta alternativ kommer alla artiklar med som har en leverantörskoppling.

Extrabenämning ut

Väljs detta alternativ tas artiklarnas extra benämning med på utskriften och visas direkt under artikelhuvudet. I rutinen Blanketter parametrar i Systemvård går det att välja om denna parameter ska vara förvalt aktiverad eller inte när utskriftfönstret öppnas.

Inköpskommentar ut

Väljs detta alternativ tas artiklarnas eventuella inköpskommentar med på utskriften och visas direkt efter artikelhuvudet. Hur många rader som maximalt skrivs ut beror på inställningen i rutinen Blanketter parametrar. Det går även att välja om denna parameter ska vara förvalt aktiverad eller inte när utskriftfönstret öppnas. Kommentarer läggs upp under fliken Inköp i rutin Uppdatering artiklar.

Utskriftsdatum

Här går det att välja utskriftsdatum som skrivs ut i huvudet på blanketten. Förvalt är det dagens datum.

Fax

Väljs detta alternativ visas fältet Välj nummer där det går att ange ett faxnummer som ska skrivas ut på leveransplanen. Faxnumret skrivs ut i huvudet på leveransplanen. Det går ställa in för blanketten i Blanketter parametrar att faxnummer förvalt ska skrivas ut. För de leverantörer och referenser hos leverantörer som leveransplaner ska skickas till via fax går det att lägga in faxnummer, under fliken Information i rutin Uppdatering leverantörer. Dessa nummer blir då valbara här i faxnummerfältet.

Om tilläggsfunktionen Faxintegration är installerad i systemet går det markera denna kryssruta för att även sända leveransplanerna till det faxnummer som angivits. Leveransplanerna sänds då direkt från MONITOR via ett faxprogram. Läs mer om Faxintegration i kapitlet Tilläggsfunktioner i Startboken.

Mailadress

Här går det att ange en e-postadress eller välja av leverantörens och referensernas e-postadresser, dit leveransplanen ska skickas via e-post. Att skicka via e-post görs med knappen Skicka via e-post under Fönsterfunktioner.