Du är här: Startbok i MONITOR > Konfigurering och underhåll > Automatisk körning > Spara beställningsbild i Nettobehovskörning

Spara beställningsbild i Nettobehovskörning

Om nettobehovskörningen inte ska göra en beräkning på hela artikelregistret utan enbart på vissa artiklar kan du spara en beställningsbild på den eller de artiklar som ska beräknas i rutin Nettobehovskörning, under Behovsplanering i Lager.

Innan du kan spara en beställningsbild måste du först aktivera systemparametern Aktivera egna förval / fältegenskaper, under Fältegenskaper på fliken System i Systeminställningar.

Markera de selekteringsfält i rutinen som ska sparas med Ctrl + dubbelklick (t.ex. i artikelnummerfältet) och selektera sedan i det fältet de artiklar du vill beräkna. Notera att ett fält färgas blått då du markerat det för spara.

Artikelnummer inlagda att sparas.

Det går även att markera parametergrupper eller enskilda parametrar och spara den inställningen på samma sätt. Det visas även där med blå färg.

Parametrar inställda att sparas.

Spara sedan värdena i beställningsbilden. Det gör du på Fönstermenyn under Fönster | Förvalda värden: Spara. I rutan som visas anger du en beskrivning till det förvalda värdet och kryssar i Automatisk, så att den sparade beställningsbilden kommer att hämtas upp automatiskt då vald användare öppnar rutin Nettobehovskörning.

Spara förvalt värde.

I fältet Spara till visas förvalt ditt användarkonto. Med knappen till höger om det fältet kan du välja ett annat användarkonto att spara beställningsbilden på om det önskas. Det användarkonto som väljs ska ha Autostart av rutin Nettobehovskörning aktiverad, vilket ställs in under Inställningar | Mina fönster...enligt föregående avsnitt.

Val av användarkonto som ska ha beställningsbilden sparad.

Se vidare:

Schemalägg automatisk körning