Du är här: Lager > Artiklar > Uppdatering artiklar - Lager > Multipla lagerplatser

Multipla lagerplatser

Fältet Lagerplats visar då multipla lagerplatser tillämpas information om vilken aktiv lagerplats som gäller för artikeln. Nedanstående fönster kan då hämtas upp på fältet.

Bild på fönstret Fler lagerplatser, med multipla lagerplatser per artikel.

I detta fönster går det att lägga till flera lagerplatser, döpa om lagerplatser, samt se olika information om lagersaldo, revision, chargenummer, senaste inleveransdatum och inventeringsdatum.

Om inte åldersanalys på lager tillämpas går det även att ange prioritet på lagerplatserna.

Om tilläggsfunktionen lagerplatssystem används går det här att få upp ett speciellt ClosedSök & Hämta lagerplats fönster där det går att manuellt söka lagerplats.

Fönstret Sök & Hämta lagerplats.

Prio

Visar vilken prioritet lagerplatsen har. Lägst nummer har högsta prioritet. För att prioritera lagerplatser används knappen Prioritera. Kolumnen visas bara då åldersanalys på lager inte tillämpas, detta sätts under Lagerplats på fliken Lager i Systeminställningar.

Saldo

Visar aktuellt saldo på respektive lagerplats.

Rev.

Visar revision på lagerplatsen. Lagerplatsen får samma revision som artikeln har vid inleveransen. Revision kan uppdateras här om systemparametern Ändra revision i lagerplatsfönster i Uppdatering artiklar - L sätts, under Lagerplats på fliken Lager i Systeminställningar.

Chargenummer

Kan visas här om Spårbarhet är satt på artikeln. Visar då det chargenummer som sattes vid inleverans. Chargenummer kan uppdateras här om systemparametern Ändra chargenummer i lagerplatsfönster i Uppdatering artiklar - L sätts, under Lagerplats på fliken Lager i Systeminställningar.

S. inl. Datum

Visar senaste inleveransdatum på respektive lagerplats.

S. inv. datum

Visar senaste inventeringsdatum på respektive lagerplats.

S. inv. saldo

Visar saldo på lagerplatsen vid senaste inventeringen.

S. inv. diff.

Visar differensen mellan aktuellt saldo och inventerat saldo vid senaste inventeringen.

U.I.

Visar om lagerplatsen är under inventering eller ej. Se detaljerad beskrivning om denna kolumn nedan:

Plockplats och Plockplats produktion

Att tillämpa plockplats sätts även det under Lagerplats på fliken Lager i Systeminställningar. Då visas även kolumnerna Plock och Pl.prod där det går att välja om lagerplatsen är plockplats eller plockplats för en viss produktionsgrupp. I rutinen Uppdatera produktionsgrupper går det att ange vilken plockplats som tillhör produktionsgruppen.

Det går att ha flera lagerplatser markerade med Pl.prod.

Knappen Prioritera

Med denna knapp går det att prioritera de olika lagerplatserna. Knappen visas bara då åldersanalys på lager inte tillämpas.

Den lagerplats som ges högsta prioritet (lägst nummer) kallas för "huvudplats" och blir förvald vid in- och utleveranser på artikeln. Den lagerplats som har högst prioritet används även som buffertplats vid påfyllnad av en lagerplats som är plockplats.

Knapparna Lägg till och Ta bort

Knapparna används för att lägga till respektive ta bort en lagerplats. Platsen måste namnges för att den ska gå att spara. En lagerplats går dock inte att ta bort om det finns ett saldo på platsen eller om den är under inventering.