Du är här: Lager > Artiklar > Uppdatering artiklar - Lager > Revision

Revision

Med revision så menas ritningsrevision. I fältet så syns den nu gällande (aktiva) revisionen på artikeln. Det går inte att skriva i fältet.

Med knappen till höger om fältet går det att öppna ett fönster där det går att lägga till ny revision, ändra på befintliga revisioner samt ta bort revisioner.

Är tilläggsfunktionen Dokumenthantering installerad finns knappen till höger om knappen . Den används för att koppla externa dokument (t.ex. ritningar) till aktiv revision. Se mer om att koppla externa dokument nedan.

Fönstret för att ange nya revisioner.

I fönstret för att lägga till/ändra revision går det under kolumnen Aktiv att markera den revision som ska vara aktiv. Det är också den aktiva revisionen som visas i fältet Revision på artikeln och som är förvald vid orderläggning.

Under kolumnen Rev anges revisionsbeteckningen.

Under kolumnen Datum anges revisionsdatum.

Under kolumnen K finns en knapp K som visar fönstret Kommentar, där det går att skriva in kommentarer över vilka ändringar som gjorts och vad som gäller för den nya revisionen på artikeln. Finns en kommentar visas [#] på den knappen.

Med knapparna Lägg till och Ta bort går det att lägga till respektive ta bort revisionsrader.

Koppla externa dokument till revision

Koppling/visning av externa dokument går även att göra per revision. Knappen finns också till höger om K på varje revisionsrad. Kopplingen görs då till den revisionsraden.

Då ett dokument kopplas går det att välja Automatisk utskrift av det kopplade dokumentet. Kopplade dokument med automatisk utskrift på en revision, gör att dokumenten kommer med vid utskrift av tillverkningsorder, inköpsorder och förfrågan, som innehåller den revisionen av artikeln på en order-/förfråganrad.

Då knappen ser ut så här finns det ett kopplat dokument.

Systemparametrar som är bra att känna till angående revision på artikel

Om systemparameter Ändra artikelstatus till 5 vid ny aktiv revision på artikel är aktiverad, under Artikelstatus på fliken System i Systeminställningar, ändras artikelns status automatiskt till 5 (Ny revision) om en ny revision anges och sätts till aktiv.

Om systemparameter Revisionskommentar med på i-order vid artikelstatus 5 är aktiverad, under Artikelstatus på fliken System i Systeminställningar, kommer revisionskommentar för aktiv revision med på inköpsordern när artikeln har status 5 (Ny revision).

Om systemparameter Revisionskommentar med på t-order vid artikelstatus 5 är aktiverade, under Artikelstatus på fliken System i Systeminställningar, kommer revisionskommentar för aktiv revision med på tillverkningsorderdokument när artikeln har status 5 (Ny revision).

Till den sistnämda systemparametern är det även rekommenderat att ha systemparameter Märk ny t-order med artikelstatus aktiverad, samt att ha parameter Visa revision i rutin Tillverkningsorderdokument vald till "Enbart revision" eller "Både revision och dokument".