Du är här: Lager > Behovsplanering > Artikelfråga > Kalkyler

Kalkyler

Gruppen Kalkyler visar kalkylinformation om aktuellt och kommande standardpris, med fördelning av materialandel, bearbetningskostnad m.m, om standardpriset kommer från en sparad förkalkyl. Om inte sparad förkalkyl och standardpris stämmer överens visas här inte standardpris.

Fördelning enligt kalkyl

I fördelning av kalkylen visas kostnaderna för andel Material, andel Lego, Ställkostnad enligt den partistorlek som kalkylen är beräknad för, Styckkostnad enligt den partistorlek som kalkylen är beräknad för, Genomloppstid som är tiden från start till färdig i tillverkningen visas i antal arbetsdagar. Sist visas genomloppstid inkl. mat.anskaffning som är beräknad i förkalkyl.

Start till färdig i tillverkningen menas för hela strukturen av T-artiklar. Det värde som står vid varav Lart är den del av kostnaden som kommer från ingående L-artiklar i strukturen.

I fälten för ställ- och styckkostnad går det att se fördelningen från olika kostnadsfaktorer genom att klicka på knappen till höger om fältet eller genom att trycka F3. Motsvarande knapp till höger om fälten för material- och legokostnad visar andel MO och LO i procent.

Info över fördelning för Styckkostnad.

Det går även att se fördelning under knappen Sparade kalkyler. Se mera om förkalkyler i hjälpen till rutin Förkalkyl i Tillverkning.