Du är här: Lager > Behovsplanering > Leveranstidskontroll > Giltig t.o.m.

Giltig t.o.m.

(Förvalt tomt) Om fältet är tomt betyder det att simuleringen gäller tills vidare. Om en tidsbegränsning önskas går det att välja ett datum. Reservationerna gäller då endast t.o.m. det valda datumet. Detta fält kan t.ex. användas om ett leveranstidsbesked ges till kund mot en förfrågan och kunden ska återkomma med en beställning inom den tiden. Reservationerna gäller under den tiden för att hålla på materialtillgång och kapacitet och därmed kunna hålla leveranstidsbeskedet även vid beställningstillfället.

Obs! Tänk på att ett leveransbesked i LTK kan kräva nya beställningar om det är brist på material, och då gäller bara det leveranstidsbeskedet ifall beställningar utförs kommande dag!

Automatiskt ta bort simuleringar utan giltighetsdatum

Om det finns artikelrader som har fältet Giltig t.o.m. tomt, så kommer det en fråga när rutinen stängs, efter att en körning gjorts och som bekräftats. Kontrollen finns för att det inte ska sparas simuleringar av misstag, simuleringar som inte ska gälla tills vidare.

Fråga om att ta bort simuleringar utan giltighetsdatum.

Det går att kryssa bort så att denna fråga inte kommer upp igen. Det svar på frågan som väljs med knapp Ja eller Nej gäller därefter vid varje stängning av rutinen utan att denna fråga kommer upp. Följande bekräftelse på förvalt val för borttag av simuleringar visas därefter.

Bekräftelse på förvalt val för borttag av simuleringar utan giltighetsdatum.

Notera att det går att hålla ned knappen Ctrl när rutinen stängs för att få upp frågan om borttag av simuleringar igen.