Du är här: Lager > Kvalitet > Registrera avvikelse > Felorsak

Felorsak

Under sektion Felorsak anges uppgifter för orsak till avvikelse. Vilka uppgifter som är lämpliga att fylla i beror på vilken avvikelsetyp det gäller. Anledningen till att ange felorsaker är att kvalitetsbristkostnader redovisas för de orsakande faktorerna.

Felkod

Här väljs en felkod för det som orsakade avvikelsen. T.ex., ett verktygsfel kan orsaka att ett bearbetningsmått blir felaktigt.

Verktyg

Här kan felorsakande verktyg väljas , då ett verktyg orsakat avvikelsen. Endast tillgängligt om Verktygshantering finns i systemet.

Levkod

Här väljs den leverantörskod som är ansvarig för felorsaken. Vanligast vid kundavvikelse. För leverantörsavvikelse anges leverantörskod i övre del av fönstret.

Pgrp

Här väljs felorsakande produktionsgrupp. Det är den produktionsgrupp som är registrerad på den operation där felet uppstod. Anges automatiskt om tillverkningsordernummer, artikelnummer och operationsnummer är angett.

Avd

Här kan felorsakande avdelning väljas. Den avdelning som vald produktionsgrupp är registrerad på är förvald.

Orsak. artnr

Här kan felorsakande artikelnummer väljas. Med Sök & hämta eller F4 går det att söka på artikelnummer eller benämning. Med F3 går det att söka på ritningsnummer istället för benämning.