Du är här: Redovisning > Årsbyte / Periodbyte > Saldokontroll / Felsök > Utskriftsexempel

Utskriftsexempel

Här visas exempel och kommentarer för olika alternativ på listtyper som finns att välja i Fliken Beställning.

ClosedSaldokontroll

I denna lista görs en kontroll om saldot på kontona i huvudboken inte stämmer överens med saldot i saldoregistret. Om inga saldofel föreligger visas en tom lista. I listan visas Konto, Kontobenämning, Kostnadsställe, Kostnadsbärare, Projekt, Period, Aktuellt saldo, Saldo enligt huvudbok samt Diff.

Tryck på knappen Spara (eller F10) för att rätta till saldoregistret:

Spara

En kontrollfråga kommer upp för att bekräfta att uppdatering ska genomföras:

Dialogruta om saldorättning ska genomföras.

Exempel på lista Saldokontroll.

ClosedSekvenskontroll

I denna lista görs en kontroll om det finns "glapp" mellan olika verifikationsnummer. En separat kontroll görs för varje verifikationsnummerserie. För varje serie visas ett resultat på mellan vilka verifikationsnummer det finns luckor.

Exempel på lista Sekvenskontroll, selekterad på vernr.serie 3.