Du är här: Redovisning > Löpande > Frisläpp automatkonteringar > Fönstret Frisläpp automatkonteringar

Fönstret Frisläpp automatkonteringar

Då fönstret öppnas ställer sig markören i fältet Nummerserie under Parametrar. Här går det att ange en nummerserie eller ta upp fönstret Sök & Hämta för att se vilka nummerserier som finns.

Under Parametrar anges på vilket Verifikationsdatum automatkonteringarna ska bokföras. Förvalt verifikationsdatum är sista dagen i den aktuella redovisningsperioden. Om samtliga automatkonteringar ska sammanställas till en och samma bokföringsorder markeras valet Summerad bokf.order. Dessutom anges även en Verifikationstext.

Genom att trycka på knappen Skapa verifikation sker frisläppning av automatkonteringarna samtidigt som bokföringsorder skapas och skrivs ut.

I den nedre delen av fönstret visas en lista över de automatkonteringar som ligger för frisläppning den aktuella månaden.