Du är här: Startbok i MONITOR > Generella funktioner och metoder > Hantering av priser i systemet > Hantering av priser i systemet

Hantering av priser i systemet

MONITOR hanterar många olika priser, även kallat prisalternativ. Vid olika tillfällen går det att välja bland de prisalternativ som är aktuella för just det tillfället.

Exempel:

Vid en kalkylberäkning för en artikel går det att välja mellan olika prisalternativ för köpartiklar: "Standardpris", "Senaste inköpspris", "Medelinköpspris", för att nämna några.

För artiklar finns det prisalternativ som går att uppdatera, och det finns prisalternativ för statistik som är genererade vid rapporteringar.

Samtliga prisalternativ, frånsett prislistor, är fördefinierade i systemet. De olika prisalternativen visas i systemet med en förkortning. I beskrivningen av de olika prisalternativen anges denna förkortning för varje alternativ.

Se vidare:

Olika uppdateringsbara prisalternativ

Olika statistiska prisalternativ

Uppdatering av priser

Valutor

Utskrift av prislistor