Du är här: Startbok i MONITOR > Generella funktioner och metoder > Hantering av priser i systemet > Uppdatering av priser

Uppdatering av priser

Uppdatering av priser per artikel kan utföras i rutinen Uppdatering artiklar i respektive modul Lager, Inköp och Försäljning.

Massuppdateringar, t.ex. samtidig uppdatering av pris på flera artiklar eller flyttning mellan prisalternativ, kan utföras i rutinen Priskorrigering i respektive modul Lager, Inköp och Försäljning.

Det finns även en funktion för att uppdatera standardpriser, inköpspriser och ställpriser på artiklar i det löpande arbetet. I rutinerna Registrera inköpsorder, Registrera leverantörsfaktura, Utskrift ej attesterade/spärrade fakturor samt Leverantörsfakturalogg kan du i prisfältet på en orderrad, via höger musknapp, välja Uppdatera priser. Det fönster som öppnas då visar de aktuella priserna på aktuell artikel samt ger ett förslag på nytt pris. Det nya priset är automatiskt inläst från orderrad/fakturarad/aktuell lista. För att de nya priserna i det här fönstret ska uppdatera priserna i systemet krävs att kryssboxen under kolumnen Upd? markeras.

Fönster för uppdatering av priser på artikel i orderrad.