Du är här: Startbok i MONITOR > Programfönstret > Funktioner i programfönstret > Att byta lösenord

Att byta lösenord

En användare kan själv byta eller ange nytt lösenord med Byt lösenord... under Inställningar på fönstermenyn. Då visas nedanstående fönster Byt lösenord.

Fönstret Byt lösenord.

Administratören kan dock alltid ange nytt eller byta lösenord åt användare i rutin Användare. T.ex. kan det bli nödvändigt om användaren glömt sitt lösenord.

Obs! Har användaren integrerad inloggning mot ett användarkonto i Active Directory går det inte att byta lösenord här, i det fallet är alla fält i fönstret ovan inaktiverade. Vid integrerad inloggning byts lösenord på användarkontot i Active Directory. Integrerad inloggning aktiveras i rutinen Användare i Systemvård. Om lösenordet byts, så sker en ny inloggning i MONITOR.

ClosedAtt byta lösenord

1. Ange det gamla lösenordet i fältet Gammalt lösenord (Har inte användaren något lösenord angivet sedan tidigare är detta fält inaktiverat).
  2. Ange det nya lösenordet i fältet Nytt lösenord. Det går att ange max 16 tecken. Lösenordet gör inte skillnad på stora eller små bokstäver.
  3. Ange det nya lösenordet igen i fältet Bekräfta nytt lösenord.
  4. Klicka på OK.