Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Användare > Integrerad inloggning

Integrerad inloggning

Kryssrutan Int betyder integrerad inloggning för en användare, vilket innebär att användaren kopplas till ett användarkonto i Windows. Markeras kryssrutan går det i ett dialogfönster att ange ett användarkonto från Windows på datorn eller från en domän i Active Directory (AD). Valt användarkonto visas sedan till höger under Windows-användare.

Integrerad inloggning innebär att autentiseringen av användaren inte görs mot användarkontot i MONITOR utan mot användarkontot i Windows. Vid integrerad inloggning går det inte heller att ange ett lösenord för användaren i denna rutin.

Med funktionen Arkiv | Byta företag... eller via dubbelklick på användarnamnet nere till höger på statusraden, går det att logga in som annan användare i MONITOR. Vid integrerad inloggning går det dock inte att logga in som en annan användare eftersom användaren då är kopplad till användarkontot i Windows.