Du är här: Systemvård > Allmänt > Registrera bokföringsår > Fönstret Registrera bokföringsår

Fönstret Registrera bokföringsår

När fönstret Registrera bokföringsår öppnas ska först aktuellt bokföringsår anges. Är bokföringsåret redan registrerat sedan tidigare visas det aktuella året samt alla uppgifter om BF-året som hämtats upp av systemet. Finns inget bokföringsår registrerat ska årtal, benämning, periodfördelning, antal perioder samt aktuell period anges. Då antal perioder anges vid första registreringstillfälle, fylls automatiskt alla periodernas start- och slutdatum i av systemet. Ska antal perioder i efterhand ändras, måste först fältet Antal perioder ändras. Ställ sedan markören på den nedersta perioden och tryck enter. Ytterligare perioder kan då definieras till angivet antal.

Bokföringsåret blir registrerat när rutinen sparas. Möjlighet finns även att definiera och registrera nästkommande bokföringsår. Max 8 kommande bokföringsår kan registreras.

Då ett kommande bokföringsår lästs in visas en knapp för att kopiera om kontoplan från ordinarie bokföringsår.