Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Kvalitet

Kvalitet

Under denna sektion finns inställningar för kvalitetshantering.

Användare behörig att avsluta avvikelse 1-3

Här finns det tre fält för att ange upp till 3 olika användare som ska ha behörighet att avsluta avvikelser, dvs. sätta status 9 (Historik) på avvikelser i rutin Registrera Avvikelse.

Om första fältet är blankt kan alla användare avsluta avvikelser. Då ett användarnamn anges i det första fältet aktiveras denna behörighetskontroll.

Saldopåverkan i Registrera avvikelse

Denna parameter styr att avvikelser som registreras kan göra saldopåverkan. Det är mest till nytta för leverantörsavvikelser, men kan också användas för internavvikelser och kundavvikelser. Om avvikelser gör saldopåverkan innebär det att rutin Efterhandskassation inte behöver användas. Utan Efterhandskassation blir det listan Leveranskvalitet leverantör som används för att mäta leverantörens förmåga att leverera i rätt kvalitet, till skillnad från listan Leverantörsvärdering som används om avvikelser registreras via Efterhandskassation. Denna parameter är förvalt aktiverad.

Vid saldopåverkan av avvikelser sparas avvikelsenummer och avvikelsetyp i lagerloggen för olika kontering av leverantörs- och kundavvikelser i internredovisningen.

Lageruttag av den här typen påverkar inte förbrukningsstatistik. Efterhandskassation gjorde det tidigare.

Visa flik med Extra info i Registrera avvikelse

Här går det att välja om Extra info ska kunna registreras på avvikelser. Om något av de alternativen väljs här visas en extra flik för Extra info i rutin Registrera avvikelse, där det går att ange olika information.

Kontakta utbildare/konsult på Monitor ERP System AB för samråd vad som ska anges på Extra info på avvikelser, innan det tillämpas.

Använd kategoridelar för avvikelsekategori

Markeras denna parameter går det att visa kategorihjälpfönster med flera selekterings- och valmöjligheter i fältetAvvikelsekati rutin Registrera avvikelse.

Selekteringsbegrepp skapas i rutin Kategoridelar, under Tabeller i Systemvård. Avvikelsekategoriparametern avgör även vilken hjälp som ska vara möjlig att få i beställningsbilden för de listor där det går att selektera på avvikelsekategori.

Om denna parameter inte är markerad anges avvikelsekategori i fritext, max 15 tecken. Knappen bredvid kategorifältet visar instruktioner för att ange kategori. Dessa instruktioner anges i rutin Kategorier, under Tabeller i Systemvård.

Använd Outlook-integration vid e-post från avvikelseaktiviteter

Här går det att välja om Outlook ska användas vid integration av e-post från rutin Registrera avvikelse. Följande val går att göra:

Notera att denna integration enbart fungerar med Microsoft Outlook.