Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Stämpla närvaro

Stämpla närvaro

Under denna sektion finns inställningar för närvarostämplingar.

Automatisk övertidsfråga vid stämpling utanför schema

Här bestäms om en övertidsfråga ska ställas automatiskt när in- eller utstämpling sker utanför arbetstid enligt schema. Tidsgränserna för hur långt utanför arbetstiden som frågan ska ställas anges i parametrarna Tid före/efter Schemastart/slut för övertidsfråga.

Tid före schema för övertidsfråga (tim)

Ange hur lång tid före schemastart som instämpling måste ske för att övertidsfrågan ska ställas.

Ange samma tid som värdet för övertidsgränser och/eller övertidsavrundning för de anställda.

Tid efter schema för övertidsfråga (tim)

Ange hur lång tid efter schemaslut som utstämpling måste ske för att övertidsfrågan ska ställas.

Ange samma tid som värdet för övertidsgränser och/eller övertidsavrundning för de anställda.

Tillåt stämpling av frånvaro i minusflexzoner

Denna parameter ger möjlighet att välja frånvaro vid instämpling i minusflexzonen. Detta gäller både vid in- och utstämpling. Det finns också möjlighet att korrigera frånvaro inom flexzonen i rutin Attestera / korrigera stämplingar.

Vid glömd utstämpling sätts klockslaget enligt

Här går det att välja vilket klockslag som ska föreslås i fönstret som kommer upp när en anställd har glömt att stämpla ut dagen innan. Följande alternativ finns:

Lägg avrundad övertid inom flexintervall till flexsaldot

Denna parameter ger möjlighet att lägga avrundad övertid till flexsaldot och gäller bara om avrundningen sker i en flexzon. Detta kan vara användbart i de fall där övertiden avrundas, till exempel till jämna halvtimmar, samtidigt som övertidsstämpling i flexzonen tillåts.

Tidbank för intjänad flextid

Här går det att välja i vilken tidbank den intjänade flextiden ska hamna. Förvald tidbank är Flex. Följande tidbanker går att välja mellan:

Tidbank för intjänad inarbetning

Här går det att välja i vilken tidbank den intjänade inarbetade tiden ska hamna. Förvald tidbank är Inarbetning Följande tidbanker går att välja mellan:

Tidbank för intjänad komptid

Här går det att välja i vilken tidbank den intjänade komptiden ska hamna. Förvald tidbank är Komptid. Följande tidbanker går att välja mellan: