Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Verktyg

Verktyg

Under denna sektion finns inställningar som berör tilläggsfunktionen Verktygshantering.

Hantera multipla verktygsplatser per verktyg

Med denna parameter går det att sätta att flera verktygsplatser ska kunna anges per verktyg. Gäller inte individspecifika verktyg.

Automatisk ut-/inlåning vid operationsrapportering

Med denna parameter går det att sätta att ut- och inlåning av verktyg kopplade till operationer automatiskt sätts som utlånade vid start av operation, respektive sätts som inlånade vid färdigrapportering av operation. Denna parameter är förvalt markerad.

Visa flik med extra info i Uppdatering verktyg

Här går det att välja om fliken Extra info ska visas i rutin Uppdatering verktyg. Det går välja att visa en flik med eller utan en tabell.

På denna flik går det att lägga in ytterligare valfri extra information i ett antal textfält, datumfält, heltalsfält och decimalfält. Fältrubrikerna går att anpassa efter eget behov via egenskapshantering. Uppgifter kan sedan användas i egna rapporter, osv.