Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Skrivare > Drivrutin / Windows skrivare

Drivrutin / Windows skrivare

Här väljs en av de Windows skrivare som finns installerade i Windows. I listmenyn visas det namn som skrivardrivrutinen har i Windows. En Windows skrivare kan vara lokal eller nätverksbaserad. En lokal skrivare kan bara användas på den aktuella datorn, såvida den inte är utdelad i nätverket.

Här går det även att manuellt ange namn på drivrutin för andra lokala skrivare alternativt UNC-sökväg\resursnamn till skrivare på andra datorer/printservrar, trots att de inte finns installerade i Windows på den aktuella datorn. T.ex. om en skrivare är installerad på datorn "KALLE" och sen är utdelad på den datorn som "KALLE-SKRIVARE", då anges här UNC-sökvägen "\\KALLE\KALLE-SKRIVARE" för att andra användare ska kunna få åtkomst till skrivaren. Detta tillämpas t.ex. för enklare Zebra-skrivare som ansluts till en USB-port på en dator, då det ska vara möjligt att skriva ut till den skrivaren från andra datorer i nätverket.

Installeras en gemensam nätverksskrivare på alla datorer går det sedan i rutin Användare att koppla den skrivaren på alla användare från en och samma dator.