Du är här: Tillämpningar i MONITOR > Elektronisk fakturahantering > Attestera och godkänna fakturor

Attestera och godkänna fakturor

Attestering och godkännande av faktura kan göras på olika sätt i systemet, det går även att göra det via ett fristående tilläggsprogram för attestering som går att köpa till MONITOR. Följande rutiner/program kan användas:

Vilken rutin som ska användas eller om det fristående programmet ska användas, kan bestämmas individuellt per användare.

Med MONITORs bevakningsfunktion ger systemet ett meddelande på skärmen då användaren har en faktura att attestera. Då meddelandet visas på skärmen kan användaren med en enkel knapptryckning länka sig direkt till attestrutinen. För respektive användare går det att välja vilken typ av attestrutin som förvalt ska öppnas. Detta val anges under Öppna vid attestpåminnelse i rutinen Användare i Systemvård.

Fönstret Påminnelse om leverantörsfakturor.

Ovanstående ruta visas då du fått fakturor att attestera. I bilden ser du vilka fakturor som ligger i din inkorg. Förfallodatumet visas med röd stil om det är mindre än fem dagar kvar till förfallodatumet. Om du valt att visa kommande fakturor, visas dessa med kursiv stil. Tryck på Attestera för att direkt länka dig till den rutin du använder för att attestera fakturor. Tryck på Påminn mig senare om du vill vänta med att attestera. Påminnelsen kommer att visas igen när tidsintervallet för bevakning har nått din tidsinställning. Om du klickar på kryssrutan Visa kommande fakturor visas även fakturor som väntar på att hamna hos dig. Det är fakturor som är ute på attestrunda där du är en senare attestant än den som har den just nu.