Du är här: Tillämpningar i MONITOR > Lagerställehantering > Utökad LS-hantering

Utökad LS-hantering

Nedan beskrivs vad som gäller för användare i rättighetsgrupper med Utökad LS-hantering i olika rutiner. Normalt är det bara vissa användare som har behov av denna funktion och kanske enbart i vissa rutiner.

Om du är en användare med Utökad LS-hantering kan du byta förvalt lagerställe att arbeta i nere till höger på statusraden i MONITOR. Vid inloggning startar du i det förvalda lagerställe som är angett i rutin Användare. När du är i annat lagerställe visas fältet på statusraden i gult.

Lagerställe på statusraden.

Har du Utökad LS-hantering i en rutin så dyker det "gröna huset" Byt lagerställe upp under Fönsterfunktioner i rutinen.

Klickar du på den knappen öppnas ett fönster där du kan välja lagerställe att arbeta i just för den rutinen. Det går även att använda knappen för att byta lagerställe för en viss order. En grön bock och ett litet hus visas för det lagerställe som användaren har som förvalt lagerställe. Markera det lagerställe du vill byta till och klicka OK. Du kan också välja flera lagerställen, se bilden nedan där två lagerställen är valda.

Fönster för byte av lagerställe i rutin.

Om du byter lagerställe för en offert, förfrågan, order eller faktura, kommer därefter en fråga upp om du vill byta lagerställe. Svarar du då Ja här kommer t.ex. orderns samt de orderrader som har orderns lagerställe att bytas till det valda lagerstället. Svarar du Nej här kommer bara orderns lagerställe att bytas. Lagerställe på befintliga orderrader byts då inte. Nya orderrader får orderns lagerställe. Det finns en kompletterande tilläggsfunktion som heter Lagerställe per orderrad. Med den installerad går det även att byta lagerställe på enskilda kundorderrader. Dessutom går det då att på artikel att välja lagerställe som ska vara förvalt då den artikeln väljs på en kundorderrad, oavsett orderns lagerställe.

Fråga vid byta lagerställe för order.

I registreringsrutiner, av typen Registrera kundorder, går det bara att köra på ett lagerställe åt gången. I listor av typen Orderförteckning – Försäljning går det att i ovanstående fönster välja kryssrutan Alla ställen för att hämta data från alla lagerställen.

Alla ställen.

I beställningsbilder till listor som berörs av lagerställen finns även kryssrutan Visa alla ställen i beställningsbilden, för att snabbt välja utskrift från alla lagerställen på samma lista.

Kryssruta för att välja alla lagerställen i lista.

I många listor finns även listtypen Lagerställe. Denna listtyp är till för att kunna se vilka poster som är registrerade på olika lagerställen.

Listtyp Lagerställe.