Du är här: Tillverkning > Artiklar > Beredning > f(x)

f(x)

Under knappen f(x) finns ett formelfönster där det går att skapa formler utifrån variabler, som sedan används för att beräkna ställ- och stycktid på operationsrader samt inställningskvantitet och kvantitet på materialrader.

Dessa formler och variabler tillämpas vid konfigurering av måttbeställda produkter i tilläggsfunktionen Produktkonfigurator.

Knappen aktiveras med systemparametrarna Använda tidsformel (endast konfig) och Använda kvantitetsformel (endast konfig), under Beredning på fliken Tillverkning i Systeminställningar.

Se en närmare beskrivning av tillämpningen med formler i avsnittet Formelfönster i kapitlet Produktkonfigurator i handboken Tillämpningar.