Du är här: Startbok i MONITOR > Tilläggsfunktioner > Produktkonfigurator

Produktkonfigurator

Till MONITOR finns en produktkonfigurator som ger dig ett systemstöd för att hantera och kombinera flera varianter och utförande av en produkt.

Med utgångspunkt från ett visst grundutförande kan du enligt uppsatta regler själv bygga olika varianter, skapa olika utföranden och sedan kalkylera priser, för att sedan skapa tillverkningsorder på dessa olika varianter. Med hjälp av variabler finns det även stöd för att bygga måttbeställda produkter.

Produktkonfiguratorn är integrerad i MONITOR och innebär en utbyggnad med ett antal rutiner för att registrera och underhålla grunddatat. Grunddatat består av, förutom den vanliga beredningen, konfigurationsgrupper där alternativ och regler för produktvarianterna specificeras.

Utöver detta finns en utökad funktionalitet i kalkylerings- och orderrutiner där artiklarna och produktvarianterna behandlas samt kringfunktioner för att administrera och visa statistik för sina konfigureringar.

De rutiner som ingår i produktkonfiguratorn finns på rutinmenyn under Artiklar i modulen Tillverkning. För beskrivning av rutinerna hänvisas till respektive rutins onlinehjälp nedan.

Läs även hur produktkonfigurator tillämpas i kapitlet Produktkonfigurator i handboken Tillämpningar.

Rutiner i MONITOR för Produktkonfigurator: