Du är här: Tillverkning > Artiklar > Variabler > Allmänt om Variabler

Allmänt om Variabler

Varför denna rutin?

Denna rutin används för att lägga upp och definiera de variabler som ska vara valbara i produktkonfiguratorn. Variabler kan vara användbara vid tillverkning av måttbeställda produkter som t.ex. fönster och speglar, där glasarean får en variabel kvantitet beroende på ramtjocklek, rambredd och ramhöjd. Variablerna kan vara numeriska och textvariabler, vilket gör det möjligt att t.ex. ange valfri kulör eller valfritt tryck.

Användning av variabler aktiveras med systemparametern Tillämpa variabler under Produktkonfigurator på fliken System i rutin Systeminställningar. Variabler som skapats i denna rutin kan sedan väljas i rutin Uppdatering konfigurationsgrupper, men även nya variabler kan skapas i den rutinen för en viss konfigurationsgrupp.

I fönstret Variabler läggs de olika variablerna upp. Exempel på variabler som kan läggas upp är: längd, bredd, höjd och enheter till dessa. För numeriska variabler går det att ange förvalt värde och multipel. Det går att översätta en variabelbeskrivning till annat språk.

Läs beskrivning av fönsterfunktionerna under Fönsterfunktioner i Startboken.

Concept Link IconSe även: