Du är här: Tillverkning > Artiklar > Byta artikel konfigurering > Allmänt om Byta artikel konfigurering

Allmänt om Byta artikel konfigurering

Varför denna rutin?

Syftet med rutinen är att på ett smidigt sätt kunna:

Artiklar som anges som valalternativ till valgrupp i rutinen Uppdatering konfigurationsgrupper eller Uppdatering valgrupper ska först finnas registrerade i artikelregistret.

Registrering av artiklar i artikelgistret kan bl.a. göras i rutin Beredning eller rutin Uppdatering artiklar - Lager.

Ersättning av artikel

En tillämpning av rutinen är då t.ex. en artikel, som ingår i valgrupp, utgår och ersätts med en ny artikel. Den artikel som utgått väljs då i beställningsbilden i det vänstra fältet Artikelnummer och den nya artikeln väljs i det högra fältet Nytt artikelnummer. Den nya artikeln måste först vara upplagd i artikelregistret.

Har ett nytt artikelnummer valts går det, sedan valgrupperna hämtats upp i fönstret, välja bort rader som inte artikeln ska ersättas på under Ersätt. Det går även att ändra Till operation och Ingår med på alla raderna.

Vid lagring av rutinen går programmet igenom samtliga valgrupper och utför ersättning av artikel, för de rader som är markerade under Ersätt. Har även till operation eller ingår med ändrats, uppdateras även detta.

Endast uppdatering av Till operation eller Ingår med

En annan tillämpning av rutinen är t.ex. då Till operation eller Ingår med ska ändras i alla valgrupperna för en artikel. Den artikel som ska ändras väljs då i det vänstra fältet Artikelnummer. Det högra fältet Nytt artikelnummer lämnas då tomt.

Sedan valgrupperna hämtats upp i fönstret utförs önskade ändringar under T.op. och Ingår med i listan.

Vid Spara i rutinen går programmet igenom samtliga valgrupper och utför ändringar gjorda på raderna.

Se mer information om listan i rutinen under Utskriftsexempel.