Du är här: Tillverkning > Artiklar > Beredning > Instruktion för Konfiguration (IK)

Instruktion för Konfiguration

Under knappen IK finns ett fönster där det går att ange instruktionstexter med formler för operationsrader och materialrader, på artiklar som ingår i konfigurationsgrupper. Formlerna kombineras med instruktionstexterna och visar sedan resultatvärde som är baserat på angivna variabelvärden, vid konfigurering av måttbeställda produkter i tilläggsfunktionen Produktkonfigurator.

Knappen aktiveras med systemparametern Använda instruktionsformel (endast konfig), under Beredning på fliken Tillverkning i Systeminställningar.

Se en närmare beskrivning av tillämpningen med instruktionstexter med formler i avsnittet Formelfönster i kapitlet Produktkonfigurator i handboken Tillämpningar.