Du är här: Tillverkning > Artiklar > Består av / Strukturlista > Informationsmenyn

Informationsmenyn

Genom att utnyttja höger musknapp på strukturträdet går det att se ytterligare information från beredningen på varje huvudartikel, operation och material. Klicka på en artikel så visas Informationsmenyn där det går att välja olika alternativ, specifikt för Består av/Strukturlista. Dessa alternativ beskrivs nedan.

Informationsmenyn på strukturträdet.

Tre av alternativen visar ytterligare information i ett separat fönster. De alternativ som finns i Informationsmenyn är:

Info...

Information kan tas fram på både huvud- eller strukturartikel, operation och material. Fönstret visar därför olika information. Se info i bilder nedan. Är Instruktion markerad i beställningsbilden, visas även längst ned i det fönstret eventuella instruktioner på operation eller material. På huvudartikel visas istället kommentar.

Info på huvudartikel.

Info på material.

Info på operation.

Stycklista...

Stycklista visar de underliggande artiklar som en artikel består av om det finns flera nivåer. Detta alternativ finns inte på en köpartikel. Är Instruktion markerat i beställningsbilden, visas även längst ned i fönstret eventuella instruktioner från beredningen på den artikel som markerats i stycklistan.

Stycklista med underliggande artiklar.

Op.lista...

Operationslista visar de ingående operationerna på en artikel. Detta alternativ finns inte på en köpartikel. Är Instruktion markerat i beställningsbilden, visas även längst ned i fönstret eventuella instruktioner, på huvudartikeln kommentarer. Ställ- och Stycktider visas i den tidsenhet som är satt i systemet. Legooperation visar i kursiv stil ställ- och styckkostnad i den valuta som är vald på operationen.

Operationslista med ingående operationer.

Beredning...

Det går komma till beredningen för en T- eller L-artikel med detta val. Rutin Beredning öppnas då med artikeln inläst. Användbart om det behöver göras ändringar i beredningen.

Visa

Under detta val går det att markera Benämning för att även se artikelbenämning i strukturträdet. Det går att välja att välja att visa antalet på materialen i strukturträdet. Här går också att välja att visa Artikelstatus för de artiklar vars artikelstatus avviker från status 4.

Kopiera artiklar till artikelurval

Med detta val kopieras samtliga artiklar i strukturträdet till artikelurval. Det är användbart för att i en annan lista kunna göra saker med de ingående artiklarna, t.ex. att knappa in planeringsparametrar, inventera, behovsplanera, m.m.