Du är här: Tillverkning > Artiklar > Styck- / operationslista > Formler

Formler

Om variabler tillämpas i tilläggsfunktionen Produktkonfigurator, finns sektionen Formler i fliken Beställning.

Om en formeltyp markeras här kommer sådana formler att visas i listan under respektive operation och material, där de förekommer, med en ledtext för typ av formel och konfigurationsgrupp samt själva formeln. Om en formeltyp inte är markerad visas istället en asterisk (*) i listan till höger om ställtid, stycktid, inställningskvantitet och kvantitet, om det där förekommer formler.

Det finns tre olika val av formeltyper enligt nedan. Vilka som är syns och är valbara här beror på respektive systemparameter Använda tidsformel (endast konfig), Använda kvantitetsformel (endast konfig) och Använda instruktionsformel (endast konfig), under Beredning på fliken Tillverkning i Systeminställningar.

Tidsformler

Detta val visar formler för ställ- och stycktid som angivits under knappen f(x) på operationsrader i beredningen.

Kvantitetsformler

Detta val visar formler för kvantitet som angivits under knappen f(x) på operationsrader i beredningen.

Instruktionsformler

Detta val visar formler i instruktioner som angivits under knappen IK på operations- och materialrader i beredningen. Är detta alternativ inte markerat visas istället de vanliga instruktionerna från knappen I på operations- och materialrader, om det finns.

Konfigurationsgrupp

Här går det att välja om formler för en viss konfigurationsgrupp ska visas i listan. Lämnas fältet tomt visas formlerna för alla konfigurationsgrupper.