Du är här: Tillverkning > Artiklar > Uppdatering konfigurationsgrupper > Variantkod

Variantkod

I fältet Variantkod går det att ange en variantkod som beskriver en variant av en konfigurering. Variantkod anges med radnummer på valgrupper och valalternativ.

En tillämpning av variantkod kan vara att på den första positionen i fältet ange radnummer på första valgruppen som valalternativet kan väljas till, på den andra positionen ange radnummer på den andra valgruppen som valalternativet kan väljas till, osv. På sista positionen anges radnummer på själva valalternativet.

För att ange nästa position i fältet används mellanslag (förtydligas i exemplet nedan med understreck "_").

Variantkod kan även anges på valgrupper som är satta som Fritt val.

Exempel

Exempel på variantkod.

Obs! Att tillämpa variantkod är en "kalkylfälla", det blir inte samma pris om alla delkalkyler summeras jämfört med en kalkyl på en totalt konfigurerad artikel. Läs mer om det under Tillägg.