Du är här: Tillverkning > Avrapportering > Avrapportering lista > Materialrader

Materialrader

I tabellen under operationsraderna visas Closedmaterialrader, med alla ingående artiklar eller material på den artikel som markerats i strukturträdet.

Materialrader i Avrapportering lista.

Här går det göra rapporteringar på förbrukad kvantitet. Om alternativet Föreslå resterande på material valts, föreslås här planerad materialförbrukning för den artikel som markerats i strukturträdet. Är alternativet Material följer operation valt, föreslås här planerad materialförbrukning för det färdiga antal som angivits på operationsraderna. Är inget av alternativen valda, föreslås här noll på förbrukad kvantitet.

Det går att välja att avrapportera materialet på en tillverkningsorder i standardenhet istället för i alternativ enhet. Detta aktiveras per produktionsgrupp och påverkar rapporteringar i Stämplingsterminalen och i Avrapportering lista. Inställningen heter Rapportera material i standardenhet och finns på fliken Övrigt i Uppdatera produktionsgrupper.

På materialraderna går det också välja Utökad uppdatering via Informationsmenyn eller med Alt+U.