Du är här: Tillverkning > Order > Tillägg / Omplanering > Beställning

Beställning

Då rutinen öppnas står markören i fältet Ordernummer under Beställning. Här anges eller väljs det projekt eller ordernummer där tillägg eller omplanering ska göras. En konstaterat försenad order* visas här med denna symbol . Om ordern innehåller en konfiguration visas här knappen där det i ett fönster går att se aktuell konfiguration för ordern. En symbol för artikelns status visas också här.

Här går även att välja om kopplade material ska ändras eller ej. Att ändra kopplade material innebär att om t.ex. startperiod för en operation med ingående material ändras, så justeras även period på materialet automatiskt. Finns ett projekt kopplat till ordern visas det till vänster.

Informationsmenyn på höger musknapp, finns ytterligare funktioner på fälten Projekt och Ordernummer.

* En konstaterat försenad order är t.ex. att det inte går att få fram material till ordern i tid eller att vi har kapacitetsproblem (överbeläggning). Det är en även en signal till övriga i systemet att ordern kommer att få en försenad färdigperiod. Bl.a. i rutinerna Registrera tillverkningsorder och i Flödesanalys - Tillverkning går det att märka en order som är konstaterat försenad. En order som fått konstaterad försening satt visas även med samma symbol i flödesanalysrutinerna.