Du är här: Tillverkning > Order > Tillägg / Omplanering > Information

Information

Under ClosedInformation finns planerad start- och slutperiod för order och artikel, planerat antal, avrapporterat antal, resterande antal samt status. Omplanering som görs här påverkar inga operationer.

Information, vänster del.

Information, höger del.

Obs! Omplaneras en period här gäller det därför att se till att inbördes relationer i ordern inte sätts ur spel. T.ex. ska inte en underliggande artikel omplaneras utanför en överliggande. Blir det fel går det alltid att "rätta till" ordern genom en omplanering i Registrera tillverkningsorder. Blankas startperiodfältet ut där så rättas inbördes relationer till.

Här går det även att ändra fritext kopplad till order. Kommentarer kopplade till respektive markerad artikel går det enbart att läsa. Till höger finns en knapp F för fritext kopplad till ordern och en knapp K för kommentar kopplad till artikel.

Finns kopplade dokument för ordern eller artikeln visas även en särskild knapp till höger om respektive knapp F eller K, med vilken det går att granska dessa dokument. Koppla dokument går bara att göra om tilläggsfunktionen Dokumenthantering är installerad.

Längre till höger går det att med den horisontella rullningslisten ta fram ytterligare information. Bl.a. går det att ändra kundkod samt variant och revision på order respektive artikel. Det går att ändra prioritet på ordern samt ursprunglig färdigperiod.

Längst ut till höger på artikelns rad går det att ändra artikelstatus. På ordens rad går det markera om denna order ska undantas från snittberäkning. Här visas även information om kundordernummer, lagerordernummer*, orderns registreringsdatum/utskriftsdatum samt vem som registrerat ordern.

Med knappen Ändringslogg längst till höger under Information går det att se om något blivit ändrat på ordern.

* Lagerordernummer finns bara om tilläggsfunktionen Lagerställehantering är installerad.